![]() |
وبلاگ پهره ویکی لیکس ۲۰۱۱ حلول ماه مبارک رمضان ، ماه بهار قرآن ، روشنی قلوب و تزکیه نفوس را بر مسلمین جهان تبریک میگوید . |
روزه یکی از فروع عبادات و یک رکن بسیار مهم از ارکان دین مبین اسلام است . این فرع در ماه شعبان سال دوم هجرت بر مسلمانان واجب شد.
اثر روزه در پاک کردن روزه دار بسیاراست و برای تزکیه نفس و، بهترین عمل و بزرکترین عبادت است و منافع و مزایای آن به علاوه منافع جسمی و سلامت از حد تحریر گذشته و قابل حصر نیست ولی در این مختصر به چند مورد ۀآن اشاره می شود.
1- یکی از بزرگان گفته است : روزه دار همیشه با خدا در حالت حضور است زیرا هر گاه گرسنگی یا تشنگی به او فشار می اورد { چون عمل نخوردن و نیا اشامیدن به خاطر خداست} امید عفو رحمت خدا و طمع در ثواب اخروی و ترس از عذاب ، وی را از اشامیدن و خوردن باز می دارد.
2-رقت قلب و رحم به حال تهی دستان و در ماندگان و ضعیفان را خوی و اخلاق انسان می سازد.
3-گرسنگی و زجرهای بینوایان را عملا لمس می کند و به حال تنگشان آشنا می کند.
4-غریزه صبر و شکیبایی و تحمل فرد را تقویت می کند و محکم می سازد.
5-درخت تعهد و وفا داری را در انسان می نشاند.
و البته باید اضافه کرد که روزه ، تنها نخوردن و نیا شامیدن نیست بلکه انسان روزه دار باید اعضای بدن را از گناهان مخصوص به خودشان از جمله زبانرا از غیبت و تهمت و دروغ و... و چشم را از نظر و خیانت و گوش را از شنیدن حرام و استراق و دل را از کینه و حسد و خود خواهی و خیال را از غفلت و افکاربیهوده باز دارد و در معنی عرفانی آن از همه تعلقات حرام وحلال، برای به سوی خدا رفتن دست بکشد و بدین وسیله در یک ماه تمرین کند تا همه این عادات و اخلاق خوب انس بگیرد. زیرا پیامبر فرموده اند: کسی که خود را از دروغ و غیبت در حال روزه داری منع نکند خداوند هیچ احتیاجی به نخوردن و نیا اشامیدن او ندارد . و در حدیث قدسی امده است: همه کردار و اعمال انسان برای او و از آن خود اوست ، جز روزه اش که برای من و از آن من است ومن(خداوند) آن را پاداش می دهم.
فضل رمضان
ای فرزند رمضان پنج حرف است(ر،م،ض،ا،ن)(ر)از رحمت است و (م) از مجاورت و محبت و منت و (ض) از ضمان و ثواب و (ا) از الفت و انسو قرب و (ن) از نور و نوال (بخشش) است . اگر شما به ادای حق این ماه اقدام کنیدو عملتان در آن درست باشد این الطاف از حق برشما وارد شود ، در دنیا این ها بر شما وارد شوندتا تقویت قلب برای شما گردند و موجب نورانی شدن و نیز نعمت و نوال ظاهر و باطن شما را فراهم کند و این ها در آخرت نعمت هایی برای شما فراهم کنندکه هیچ چشم ندیده و هیچ گوشی نشنیده و برقلب کسی خطور نکرده است، اکثر شما خبری از روزه ندارند و احترام کار به قدر احترام صاحبکار است،پس هر کسی که خبری از خدا و پیغمبرانش ندارد چگونه از این ماه خبر دارد؟ اکثر شما پدران و مادران و همسایه ها را می بینید که روزه می گیرند شما هم با آنان روزه می گیرید بعادت و نه به قصد عبادت و تصور می کند که روزه خود داری از طعام و شراب است و شرایط و ارکان آن را بجا نیاورید وندانید.ای نزدیکان من عادت را ترک کنید و مواظب عبادت باشید ، برای خدا روزه بگیرید و بر روزه و عبادت در این ماه دلتنگ نباشید ، در این ماه عمل خیر زیاد انجام دهید ودر عمل اخلاص ورزید و مواظب نماز تراویح باشید ، در مساجد چراغها را روشن کنید که آن نور قیامت خواهد شد. وقتی شما درا ین ماه اطاعت اوامر خدا نمودیدو احترام آن را نگاه داشتید روز قیامت شفیع شما خواهد شد و در حضور پروردگار برای شما فضل و کرم و نعمت و منت و رافت و حفظ حق را طلب می کند.
وای بر تو روزه با افطار حرام چه فایده ای برای تو دارد؟ در شبهای شریف ماه رمضان با بار گناه می خوابی در حالی که ازروی ریا و نفاق روزه گرفته ای و در تمام روز دشنام می دهی و تهمت می زنی و سوگند های دروغ سر می دهی و مال مردم را نا تمام می فروشی و مکر و غضب را به سوی خود می کشانی این چه فایده دارد و کی روزه محسوب می شود.
پیامبر(ص) فرموده است : (چه بسا روزه دار است که از روزه اش جز گرسنگی نصیبی نداردو بسیار شب زنده داران هستند که از قیام شب جز رنج و خستگی و بیداری نفعی نمی بینند و اجری ندارند. ) از شما کسانی هستند که بظاهر مسلمان هستند و در حقیقت به مانند بت پرستان هستند. وای برحال شما ، اسلام و توبه را تجدید کنید و به در گاه حق مخلصانه معذرت طلبید تا پرور دگار عزو جل شما را بپذیرد و گناهان گذشته شما را عفو کند.
ای روزه داران . شکر حق را بجای آورید که چگونه شما را لایق روزه گرفتن نمود و شما را بر آن قادر کرد، کسی از شما که روزه گرفت باید گوش و چشم و دستها و پا ها و جمیع اعضا و قلبش روزه باشند و تمام ظاهر و باطن او حتما روزه باشند. وقتی روزه گرفتید دروغ شهادت نا حق و غیبت و دو بهم زنی بین مردم و گرفتن اموال دیگران را ترک کنید ، شما برای ان روزه می گیرید که خود را از گناهان پاک کنید و بکلی از کناه دور شوید وقتی در گناه باشید پس روزه چه فایده ای برای شما دارد .
آیا فرموده حضرت رسول (روزه سراست(خانه) است ) را نشنیده ای ؟ یعنی روزه صاحبش را از کناه می پوشاندو او را حفظ کند و از این رو است که گویندکار سپر (پوشش آن است) زیرا صاحب آن را از تیر وشمشیر و غیره می پوشاند و مانع رسیدن تیر به بدن او گردد. و نیز به کسبی که عقل نداشته باشد مجنون گویند زیرا دیوانگی عقل او را می پوشاند ، پس روزه سپر است برای کسی که در روزه اش وارع باشد و تقوی و اخلاص داشته باشد در این صورت آفات دنیا ی آخرت را از او منع کند. ای روزه داران به فقرا و مساکین یاری ویاوری کنید با مقداری افطاری در وقت افطار که آن صواب روزه را بیشتر می کند و علامت قبولی روزه شما است تمام این ها فانی می شود و باقی نمی ماند جز آنچه را قبلا برای آخرت خویش پیش فرستاده اید ، پس تا قادرید خیر و احسان را پیش از مرگ خود تقدیم کنید. روز قیامت گرسنه و تشنه و لخت و ترسان و شرمنده و لرزان زنده و حشر می شوید ، اگر کسی در دنیا فقرا را اطعام کند در آن روز اطعام می شود و اگر کسی در دنیا برهنگان را در دنیا بپوشاند در قیامت پوشیده می شود.و هر کس در دنیا از حق ترسید و از آن شرم داشت در این روز خداوند بر او رحمت اورد ودر این ماه شبی است که بزرگترین شبهای سال است و آن لیله القدر می باشد که نزد صالحان علاماتی دارد که برآن ها پرده بر داشته می شود و می بینند که فرشتگان پرچم های نورانی در دست دارند و نور روی فرشتگان و نور درهای آسمان و نور جمال حق تعالی را مشاهده می کنند زیرا حضرت حق در چنین شبی بر اهل زمین متجلی شوند . ای قوم تنها همّ خودتان را خوردن نسازید زیرا که آن فکری پست است ، همانا بر خوردن و نوشیدن آزمایش شده اید و امر رزق شما رو براه است پس برای آن اهتمام نورزید. پاک و منزه خدا وند بی نیاز است که نه می خورد و نه می نوشد و نه می خوابد.
طمع شما زیاد و ورع پرهیزتان کم است. وای بر شما دنیا در مقابل اخرت یک ساعت است آن را به اطاعت بگذرانید و اگر سلامت در تقرب ان نباشد مانند شهری است که درحتی در آن نیست و یا گله ای که شبان ندارد که ان شهر خراب شده و مسکن گرگ ها شده است.کسی ترسید از راه منحرف می شود و در هیچ جا مستقر نمی شود و همیشه متحیر می ماند تا وقتی سفرش به آخر برسد که سفر قوم به سرای حق عزو جل خواهد بود.
(از فرمایشات حضرت شیخ عبد القادر گیلانی)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر